Over pap

Pap is een initiatief van PapSoftware
KvK: 34296445 Amsterdam
BTW: 1704.13.494.B01
IBAN: NL74 ABNA 0548 1051 97
BIC: ABNANL2A

ONS MOTTO
Het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
Als startende ondernemer kunt u NU direct beginnen. U hoeft niet eerst een brochure aan te vragen of een afspraak te maken voor een verkoopgesprek. En u hoeft geen keuzes te maken uit verschillende modules waarvan u niet weet of u ze nodig zult hebben.
En u hoeft niet bang te zijn dat onze software in de toekomst niet kan meegroeien met uw organisatie: Pap is een van de meest complete ERP programma’s die er zijn en door gebruik van Microsoft SQL Server als database-server kan het met gemak 100 gebruikers of meer aan.
U komt niet in een geldverslindend traject met consultants en adviseurs. Maar u krijgt van ons wel alle advies en begeleiding die u nodig heeft om het systeem te gebruiken. Meer heeft u echt niet nodig.
Hiervoor komen wij niet bij u langs. Door uw PC op afstand over te nemen kunnen wij alles voor u doen, en alles aan u uitleggen. U betaalt hiervoor niets extra, en belangrijker nog: u wordt zo ook direct geholpen.

GESCHIEDENIS
In 1999 zijn wij begonnen met een Project Administratie Programma (vandaar de naam dus).
Dit programma is tot 2006 in kleine kring gebruikt waarna besloten is het programma via internet beschikbaar te stellen in de huidige vorm.
In de periode na 2006 hebben wij heel veel ervaring opgedaan met een groeiend aantal gebruikers uit verschillende bedrijfstakken.
Het programma is uitgebreid met orders en kassa, en heel veel andere zaken zijn toegevoegd, aangepast, gestroomlijnd en verbeterd.
Inmiddels zijn we wat minder druk met programmeren. Onderhoud en updates zijn er natuurlijk nog steeds regelmatig. Maar door alle mogelijkheden die het programma inmiddels heeft komt het steeds minder voor dat er functionaliteit gevraagd wordt waar nog niet in is voorzien.
Onze focus ligt daarom nu meer op het koppelen van Pap met andere branche-specifieke toepassingen.
Ontwikkelaars van dergelijke software die hierover met ons van gedachten willen wisselen zijn dan ook welkom.

WAAROM ZOU U PAP NEMEN?

 1. In de cloud.
 2. Veel online ERP programma’s zijn op HTML gebaseerd, u moet ze opstarten via uw browser (Chrome, Internet Explorer of Firefox).
  Deze programma’s hebben het nadeel dat ze beperkt zijn door de mogelijkheden en onmogelijkheden van HTML programma’s in het algemeen.
  Pap draait niet in uw browser, ook niet in de cloud variant. Hierdoor heeft het veel meer mogelijkheden, zoals bv.:

  • Snellere response.
  • Makkelijk schermen naast elkaar.
  • Makkelijk kopieren en plakken.
  • Sneltoetsen en snelmenu’s gebruiken.
  • Intensieve koppeling met OpenOffice (Word en Excel).
  • Koppelingen direct met de hardware zoals kassabonprinters.

  Daarnaast heeft het alle voordelen van de lokale versie (zie hieronder).

 3. Lokaal geïnstalleerd.
 4. Pap heeft alle functies en modules die u normaal alleen in veel duurdere programma’s zult vinden.
  2.000,- tot 5.000,- per jaar per gebruiker is heel normaal (bijkomende kosten voor inrichting en consult nog niet meegerekend).
  En Pap kan vaak nog meer, bijvoorbeeld:

  • Zeer uitgebreid zelf overzichten en rapporten maken. Pap heeft een eigen overzichtengenerator die geheel geïntegreerd is met het systeem (ook met de extra velden , autorisatie en dergelijke). Alle denkbare overzichten en rapporten zijn hiermee te realiseren (in Word of Excel, ook Openoffice).
  • Gebruik van macro’s om veelvoorkomende handelingen te automatiseren. Bijvoorbeeld factureren abonnementen, inlezen prijslijsten van leverancier of aanmaken incassobestanden.
  • Koppeling met MS Office en Openoffice is echt uniek. U kunt voor al uw correspondentie sjablonen aanmaken in verschillende talen. De sjablonen zijn volledig aanpasbaar waardoor u uw eigen huisstijl er voor 100% in kunt krijgen. Nadat de facturen/offertes/brieven zijn aangemaakt kunt u ze desgewenst weer openen in uw eigen tekstverwerker, evt. aanpassen en weer opslaan in de database. Daarna printen of per e-mail versturen. Dit ook in eigen taal van klant. Samenvoegvelden (ook zelf-gedefinieerde velden en samengestelde velden) zijn zeer uitgebreid beschikbaar. En u kunt ook plaatjes van uw artikelen in factuur afdrukken.
   Geen enkel ander programma heeft deze mogelijkheden zo uitgebreid als Pap.
  • Elk schermpje is met één druk op de knop uit te draaien naar Excel voor controles en berekeningen.
  • Wij denken met u mee en zijn pas klaar als het voor u allemaal goed loopt. Zonder dat u daarvoor extra moet betalen.


NADELEN VAN PAP
Pap is een breed en heel flexibel ERP pakket voor gebruik in alle branches van het MKB.
Door de vele mogelijkheden kan het zijn dat u in het begin even door de bomen het bos niet meer ziet.
Ons advies:

 • Blijf rustig.
 • U hoeft niet alle mogelijkheden van het programma te benutten. Er is niets mis mee om bepaalde zaken buiten het systeem om bij te houden als dat makkelijker voor u is.
 • Concentreer u op de functies die u wel wilt gebruiken en Pap is net zo makkelijk als het meest simpele boekhoudpakket.
 • Het vereenvoudigd boekhoudmenu en het vereenvoudigd kassamenu bevatten alle veelgebruikte functies die u dagelijks nodig hebt.
 • Vraag het even als u iets niet snapt en u kunt morgen een volledige boekhouding bijhouden.