Gebruikerservaringen

We gebruiken het pakket nu voor onze boekhouding en dat bevalt prima. Ik ben zelf voordat manlief voor zichzelf begon, altijd financial controller geweest en werkte altijd met grote en uitgebreide pakketten.
Ik ken eigenlijk geen ander pakket met zo’n uitgebreide (en goed werkende) functionaliteit als pap.
En zeker als starter is een gratis singleuser versie helemaal fijn.
…….
(Bron: pcm magazine www.pcmweb.nl)

boekhoudprogramma Pap is bijzonder uitgebreid. Grafisch ziet het er niet erg indrukwekkend uit, maar dat wordt gecompenseerd door de vele mogelijkheden. Boekhouden is maar een van de onderdelen: het programma heeft ook de mogelijkheid abonnementen, projectadministratie, urenregistratie en klantgegevens bij te houden. Opvallend aan Pap zijn de speciale onderdelen die gericht zijn op kassaverkoop en administratie, wat Pap in het bijzonder geschikt maakt voor winkeliers. Zo kun je naast facturen ook bonnen van kassastations uitdraaien en is er een speciaal kassamenu onder het boekhoudoverzicht.

De basislicentie van Pap is gratis, wil je echter opschalen naar een multi-uservariant (en als winkelier is dat al gauw het geval), dan zul je een betaalde versie moeten aanschaffen. Ook is er een betaalde, online versie van Pap beschikbaar.

De installatie is even lastig. Je moet sowieso de serverinstallatie doen, ook wanneer je enkel een standalone installatie wilt uitvoeren. Bovendien is een vereiste dat ook Microsoft SQL Server is geïnstalleerd. Dat geeft ook wel een beetje aan hoe het programma is opgebouwd. Er wordt uitgegaan van een groot aantal transacties, waarbij de gebruiker de vele transacties laat wegschrijven op een server. De structuur van het programma is breder van opzet dan de andere boekhoudprogramma’s. De boekhouding is een subdeel van het menu en ook zaken als voorraadbeheer en projectmanagement zijn los van elkaar te vinden. Een aardige, extra feature is dat het programma op verzoek een lokale backup van je gegevens maakt wanneer je het afsluit.
…….

Ik waardeer de deskundigheid en het inlevingsvermogen waarmee je/jullie als beheerders op Forumvragen reageren.
Er wordt vlot en snel gereageerd en meestal is het probleem daarmee direct opgelost. Dat zegt wel iets over de kwaliteit en deskundigheid.
Het taalgebruik is [net als de meeste tekst in de Help overigens] glashelder en in goed Nederlands geformuleerd, waarvoor lof & hulde.
Toen ik in 2017 voor het eerst over PAP las, had ik geen al te hooggespannen verwachtingen van de kracht van deze ‘semi-gratis’ software.
Wat ik sinds 1980 aan boekhoudpakketten kende was ofwel goed & onbetaalbaar voor kleingebruik, ofwel vrij beperkt op basis van excel en allerhande houtje-touwtje macro’s of nog erger.
PAP kreeg een kans en bleek in het gebruik al gauw van een heel andere categorie te zijn, met Access/SQL als solide en beproefd binnenwerk en een goed werkende Office koppeling.
PAP zit slim, degelijk en stabiel in elkaar, is snel en ook nog eens flexibel en breed toepasbaar.
Ofschoon ik maar een fractie van de PAP-mogelijkheden gebruik ben ik onder de indruk geraakt van de kwaliteit en stabiliteit.
Als ik het goed zie mikt PAP op een nichemarkt van slimme, redelijk ervaren gebruikers die value-for-money weten te waarderen en niet verblind raken door fraaie grafische schilletjes.
PAP ondersteunt dat vervolgens met een erg toegewijde helpdesk, die het pakket door en door kent en elke gebruiker serieus neemt.
Daarmee hoort dit softwarepakket toch wel in de categorie van de verborgen pareltjes..
Als tevreden gebruiker ben ik graag bereid tot een positieve Forumrecensie of anderszins.
…….

Vandaag mijn eerste UBL factuur geïmporteerd, en dit is erg handig. Scheelt een boel werk.
Nu nog zorgen dat andere leveranciers dit ook gaan aanbieden.
…….
Ik heb veel ervaring met de pakketten van diverse grote namen. Maar dit pakket is echt zowel gebruiksvriendelijk als vrijwel probleemloos en zeer compleet. Voor mij geen andere software.

…….

TOP! het is gelukt! Dank …… Ik had de overzichten nog niet goed bekeken. Indrukwekkend wat daar allemaal kan: PAP is super krachtig, mijn complimenten.

…..

P.S. Pap is echt het beste software pakket dat ik ooit heb gebruikt. Ga zo door!
Op mijn werk heb ik al met diverse grote pakketten gewerkt, maar die slaan regelmatig de plank mis.
…….
Wereldpakket 🙂 🙂 , als ik weer iets heb dan hoor je me, maar het zal dan wel opgelost zijn

………
Ik heb een balans, verlies en winst rekening en bemerk dat Pap veel veel meer mogelijkheden biedt dan ons vorige programma.
Ben zeer gecharmeerd hoe een en ander goed en eenvoudig werkt, vind ik klasse.
Ik moet zeggen dat ik wel met zeer vele administratieve pakketten gewerkt heb.

…….
Ik wil jullie nogmaals laten weten dat ik het zeer waardeer dat je ons zo op weg wilt helpen en ondersteunen. Dit is eerlijk gezegd voor mij een nieuwe ervaring. De laatste jaren hebben me alleen maar veel geld en ergernis gekost wat betreft “implementatie” van Unit4.
…….
Met pap kan ik nu goed uit de voeten, het werkt erg fijn en dus erg blij met de overstap.

…….

Hartelijk dank voor deze prima oplossing, weer een paar aanvullingen. Ik word steeds blijer van Pap software.

…….
De basis is goed, met veel mogelijkheden en een duidelijke handleiding en bovendien is de prijs laag. De “gevestigde orde” rekent gewoon erg veel voor een basisproduct. Naar mijn idee ligt er een grote markt voor jullie open. Mijn bedrijfsfilosofie is ook: een zeer goede dienstverlening leveren, tegen normale kosten.
…….
Allereerst wil ik jullie complimenteren met PAP software! Deze software stelt ons in staat om efficiënt te werken en tevens kunnen we middels zelf te maken overzichten volledig inzichtelijk maken. Hierdoor stelt het ons in staat om in de toekomst verder te kunnen groeien.
…….

Pap zit alles behalve ondoordacht in elkaar. Het pakket is in mijn ogen zeer slim geprogrammeerd. Als je bijvoorbeeld al je correspondentie via brief-sjablonen en extra-velden aanmaakt via relaties, dan ben je nooit gegevens kwijt. En formulieren kun je zo op een zelfde manier opstellen. Het pakket geeft zeer zeker tips. Wat dacht je van de “D”intypen bij de datum in het inkoop en verkoopboek. Dan worden gelijk alle datum-velden aangepast aan het eerste veld. Ik heb zelf ervaring met verschillende duurdere boekhoudpakketten en hierin ontbrak de logica veel vaker.

…….
Een heel goed en bovendien gratis en compleet pakket is Pap-Software.
Ik werk er zelf mee en installeer het ook bij mijn klanten die er zelf hun facturen mee maken.
Het is geschikt voor bijna alle branches in het MKB en ZZP / freelancers.
Het kan zeker de concurrentie aan met de grote gevestigde namen.
…….

Wat ik erg handig vind, is de mogelijkheid om je bank transacties in te lezen. In een ander pakket wat ik vroeger gebruikte kon dit niet,
dus je bleef typen. Dat gaat met PAP veel sneller.

Wat betreft boekhoudkundige kennis: Als je weinig van de mogelijkheden van PAP gebruikt en je kunt met een veel minder geavanceerd pakket toe,
wel, dan heb je waarschijnlijk ook een simpele boekhouding,
naar ik (in alle nederigheid) veronderstel. Dan heb je weinig kennis nodig. Heb je wel de geavanceerde opties nodig van PAP, dan denk ik dat je sowieso voor je boekhouding al de nodige boekhoudkundige kennis nodig hebt,
dus dan is dat niet een groot nadeel.

Over lastige menu structuren gesproken, lastige installaties, ingewikkelde inrichting, verplichte nummers, enz.: Ik heb ook OS-financials geprobeerd.
Hierbij vergeleken is het installeren en inrichten van PAP een fluitje van een cent.

Wat ook voor PAP spreekt: Het pakket crasht niet voortdurend. Ik kan me eigenlijk geen crash herinneren. Een aantal andere pakketten die ik heb getest, ging regelmatig onderuit.

Wat ik zelf een handig vind is de mogelijkheid om de crediteuren direct te koppelen met de boekhouding.
In andere pakketten had ik 1 rekening 14000 en daar kwamen alle crediteuren op, of ik moest per crediteur een kaart aanmaken.
In PAP registreer ik alle rekeningen per crediteur en kan toch alles afboeken op rekening 14000, waarbij PAP dan automatisch komt met een lijst openstaande rekeningen.
…….
Enige tijd geleden heb ik PAP gedownload. De laatste tijd heb ik me behoorlijk verdiept in verschillende administratieve software.
Het doel is om met 1 pakket de gehele financiële administratie van een eenmansbedrijf (met personeel) te gaan doen.
Op dit moment kan ik niet anders concluderen dat PAP als beste optie naar voren komt.
Anderzijds lijkt het allemaal ook een beetje te mooi om waar te zijn; dit komt met name door de zeer interessante prijs/kwaliteitsverhouding en de mogelijkheden.
…….
Gisteren heb ik een update uitgevoerd van het programma en ook weer eens een kijkje genomen op de website.
Mijn complimenten over de update! De design-aanpassingen zien er echt fantastisch uit, erg mooi.
Verder mijn felicitaties voor het feit dat Papsoftware als beste uit de test kwam. (Na ruim 4 jaar gebruikt te maken van dit programma wisten wij dit natuurlijk al, maar leuk dat steeds meer mensen/organisaties het weten! 😀 )
Ook de andere ontwikkelingen die op de website staan beschreven zien er goed uit (de samenwerkingen online e.d.)
Leuk om te zien hoe het vooruit gaat met Papsoftware!
…….
Hierbij wil ik u zeker een compliment geven voor het maken en het lanceren van jullie nieuwe versie V1.116.266.
Het ziet er zeer professioneel uit met een mooie lay-out, gefeliciteerd, erg prachtig.
…….
Alles loopt nu helemaal soepel! 🙂
Ik ben in ieder geval ontzettend blij met jullie boekhoudpakket!
Eindelijk eentje die wel voldoet aan mijn eisen. Je kunt tenminste een beetje zien hoe het systeem werkt.
En modules (zoals kassaboek) kun je links laten liggen zonder dat ze in de weg gaan zitten. Top!

Ondersteuning van het pakket is er wel degelijk. Als je onverhoopt op zaterdagavond een systeemcrash hebt en je wil diezelfde avond nog op een andere pc verder werken met de laatste backup, dan heb je diezelfde avond nog een nieuwe licentiecode. Op zondag weet ik niet, maar ik denk het wel. Overigens als je een buitenlandse bankrekening hebt dan zal de maker er voor zorgen dat je deze ook elektronisch in kunt lezen, geheel gratis.

Nog enkele plus-punten.
Verkoopfacturen maken en direct doorgeboekt in de administratie.
Ook verkoopfacturen inboeken uit andere systemen, zonder factuurbrief.
Inkoopfacturen via relatie rechtstreeks op juiste grootboekrekening en juiste btw-tarief.
Kasboek in lijst. Of facturen rechtstreeks afboeken in de kas of via prive in in- en verkoopboek.
Alle banken elektronisch inlezen en debiteuren en crediteuren automatisch afletteren.
Flexibele boekingen in het memoriaal.
Flexibele btw-periodes en btw automatisch doorboeken in administratie.
Vaste activa module met automatische afschrijving ook in volgende boekjaren.
Boeken per boekjaar. Ook in voorgaand boekjaar nog boekingen mogelijk, deze worden ook doorgevoerd in de saldi van het volgende boekjaar.
Alle overzichten mogelijk naar excel.
Diverse schermen kunnen gelijktijdig open blijven staan. Bij voldoende groot scherm dus naast elkaar.
Logische menu-structuur.
Zowel geschikt voor handel, horeca, dienstverlening, internationaal, enz.
Uitgebreide sjablonen voor correspondentie, aanmaningen enz.
Vrije velden aanmaken bij bedrijven en contactpersonen te gebruiken in sjablonen.
En zo kan ik nog wel even verder gaan.
Je moet er gewoon in de praktijk mee werken en met verschillende soorten bedrijven, dan leer je het pakket goed kennen. Ook ik ontdek nog regelmatig nieuwe handigheidjes.
En dat allemaal gratis.
…….

Ik gebruik al enige tijd PAP software. Het is gratis en volledig. Echt alle denkbare functies zijn aanwezig zonder enige vorm van reclame. Er is eveneens een goede helpdesk die je tegen normaal tarief kunt bellen. Ze helpen je dan via remote control verder.
Ik kan niet anders zeggen dan een TOP programma.
…….
Vanavond mijn eerste offerte via de mail de deur uitgedaan en ik moet zeggen het werkt prima!!
Ik moet nog veel dingen inrichten maar de basis is er in ieder geval. Het mooi is echt dat je overal je eigen wensen kunt instellen en dat
maakt dit pakket ook echt wel uniek.
…….
Overigens ben ik vooral ook erg te spreken over de mogelijkheden die PAP biedt (zoals op het gebied van projectadministratie en eigen inrichting).
In mijn zoektocht naar een geschikt administratiepakket blijkt dat helemaal niet vanzelfsprekend te zijn en dat voor prijzen waar je steil van achterover slaat.

…….
Het werkt goed. Ik heb vooralsnog geen vragen. Ben blij met de handleiding. Heel erg goed!
…….
Verder ben ik trouwens erg tevreden over PAP. Ik heb maar weinig activiteit
op dat gebied, dus ik ben blij dat ik een fijn boekhoudpakket heb gevonden
zonder dat ik flink in de buidel moest tasten.

…….
Alles werkt weer, dank voor de prima service.

…….
P.s. Wat een super programma met super klantenservice!

…….
En de boekhouding, de urenregistratie en de abonnementen administratie zijn nog maar 3 van de vele modules waaruit het Pap pakket bestaat. De mogelijkheden gaan nog veel verder.

…….
Ik denk dat ik jullie ga voordragen voor beste support van de eeuw!

…….

Beste helpdesk,

Na 2* herstellen van de software gedeletet en opnieuw geïnstalleerd. Alles met Avast uit.
De herinstallatie installeerde SQL server 2005 wel, waarmee het probleem verholpen is

Ik ben erg blij met deze brede, high customizable toepassing! Deze doet precies wat ik nodig heb.
…….
PAP Software gebruik ik al een tijdje.
Ben er erg tevreden over. Ik ben geen boekhouder en dat is dan wel een nadeel bij het afsluiten van een jaar of om een opgave in de gewenste stijl van de belastingdienst voor elkaar te krijgen.
Inlezen van bankgegevens gaat prima, maken van facturen is eenvoudig, overzichten van betaalde en onbetaalde rekeningen is simpel. Ik ben er eigenlijk zeer goed over te spreken. Pakket verdient zeker een sterretje meer in de totaalbeoordeling.
…….
Als zelfstandig fotograaf maak ik graag gebruik van Pap Boekhouding Software. Het voldoet prima voor het gestelde doel: de simpele boekhouding en de Btw kwartaal opgave.Ben er blij mee! Zeker aan te bevelen voor kleine zelfstandigen.

…….
Als ZZP-er gebruik ik PapSoftware om offertes uit te brengen. Daarna de uren op het project te boeken en na afronding van het project alles te verwerken in de administratie. Zeer prettig pakket.

…….
een volledige administratie en toch eenvoudig in gebruik, prima!

…….